Cool Red Outer Glow Pointer

Guguk Kuşu


IMDB Puanı :
8.7

Filmin Konusu :
 Argoda Guguk Kuşu deli anlamına geldiğinden başlık ancak bu kadar yerinde olabilirdi. Daha derine inersek eğer şöyle bir şey de var. Guguk Kuşları kuşlar familyasının en şefkat duygusundan yoksun kuşlarıdır. Anne guguk kuşu yavrusunu doğurduktan sonra onu diğer kuş türlerinin birine, yumurtaların arasına gizlice koyar. Yavru kuş büyüdüğünde ev sahibi yavruları öldürür ve yuvadan kaçar. Düzen böyle sürüp gider. Bu çok yerinde bir ironidir.

Konumuza gelince Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) diğer insanlardan farklı bir bünyeye sahip bir adamdır.Yani insanların damarlarında kan dolaşırken onda ise elektrik akımı dolaşmaktadır.Bu özelliğinden dolayı da ağzına gelen hiçbir şeyi sakınmayan kendi halinde de bir adamdır.Bir de mahkum olması işleri birazcık değiştirecektir.McMurphy, deli numarası yaparak kendisini ‘kaçıklar’ olarak nitelediği adamların yanına aldırmak için elinden geleni yapmaya başlar. Ve hemen ardından, onun bulaşıcı düzensizlik sevdası yeni geldiği yerdeki uyuşturucu rutinle karşı karşıya gelir. McMurphy Dünya Kupası maçları oynanırken, yeni arkadaşlarının yatıştırıcı ilaçlara boğulmuş bir şekilde ortalıkta bornozlarla dolaşmasına dayanamaz.Çünkü bu hayata hiç alışık değildir ve bu düzene de tam ayak uyduramaz aslında.Artık bu durumdan çok sıkılır ve tepkisini göstermekte kararlıdır. Bu, savaş demektir! Bir tarafta McMurphy vardır. Diğer tarafta ise, sinema tarihinin en soğuk ve canavar ruhlu karakterlerinden Hemşire Ratched (Louise Fletcher) vardır. Ortada ise, koğuştaki herkesin kaderi.Guguk Kuşu filmini türkçe dublaj izledikten sonra hem dram hem de komedi ile karşı kaşıya kalacaksınız. Ken Kesey’in en çok satanlar listesinden uzun bir süre düşmeyen romanından uyarlanan Guguk Kuşu, 1975’te beş ana Akademi Ödülü’nü kazanmıştır.

Vizyona girdiği anda piyasadaki tüm yapımların gişesini alt üst eden,yıllar geçse de ödülleri ile dillerden düşmeyen bir yapımdır.Ayrıca hd film Metallica’nın ünlü şarkılarından Welcome Home (Sanitarium) için esin kaynağı olmuştur ve İsveç’te tam 12 sene sinemalarda gösterilerek, Dünya’daki gösterim rekorunu elinde halen taze bir şekilde tutmaktadır.Guguk Kuşu filmini full izledikten sonra yapımdaki öğütlerden oldukça ders alıcaksınız. Riverside Film Sitesi şimdiden iyi seyirler diler.

Tür :
Dram, Komedi, Yabancı

0 yorum:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar

 
Copyright © 2018 Riverside Film Sitesi